joi, 23 aprilie 2009

BURTA ŞI CUREAUA STRÂNSĂ

Mă urmăreşte permanent! Îl aud pe stradă, la radio, la televizor, îl aud chiar şi în somn. Acelaşi cuvânt, "criză"! Am devenit obsedaţi, rostim cuvântul ăsta de enşpe ori pe zi! Visăm cu ochii deschişi la creşteri salariale, dar nu producem nimic. Nici Dorel nu cred că se mai oboseşte să muncească! Ne dorim economie eficientă, să avem un curs mic la valuta de lux, numai că noi ştim doar să importăm şi să mâncăm Panetonne de Paşti, nu cozonac de-al nostru bogat şi gustos.
De cealaltă parte, cei aleşi vor PIB mare, buget şi ciolane pe săturate, dar sufocă întreprinzătorii, care şi aşa ori sunt la negru, ori nu au activitate. Îndeamnă populaţia să strângă cureaua, însă ei nu se încheie nici la cămaşă, nici pantaloni pentru că le-ar sări nasturii. Cred că s-au gândit la zicala "Să faci ce zice popa, nu ce face popa!".
Sper să fim toţi la unison, să le dăm ciolanul de criză, bogat în os cu nodul gros, dar să ne vedem de treabă! O treabă la standarde profesionale demne de luat în seamă, că muncim pentru noi şi pentru a noastră burtă! Dacă nu, cureaua strânsă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu